آنچه نباید انجام دهید!

 

‍ وقتی هرچه بیشتر گودبرداری می کنید کمتر نتیجه دلخواه بدست می آید، از گود برداری دست بردارید..

راهکارهایی که در #ارتباط با #نوجوان نتیجه نمی دهند:

۱- گوشزد: نوجوان باورش این است که همه چیز را می داند و بزرگترها چیز با ارزشی نمی دانند.

۲- #سخنرانی: از گوشزد و تذکر هم بدتر است. احتمالا معلم های دوران مدرسه را به خاطر دارید که در این فن چیره دست بودند، چه #احساسی در مورد آنها دارید؟

۳- داد و فریاد: اگرچه #فریاد زدن ممکن است کسی را یکبار به خواسته اش برساند، اما نوبت بعد باید بلندتر فریاد بزند. به علاوه خودتان نسبت به کسانی که بر سرتان فریاد میزنند چه احساسی دارید؟

۴- غرغر کردن

۵- رشوه دادن: ایراد این کار افزایش میزان و بها قیمت #رشوه همگام با بزرگ شدن کودک است. ((چه کسی به خاطر ایستادن پشت چراغ قرمز جایزه می گیرد؟))

۶- التماس: ممکن است از نوجوان #التماس کنید هنگامی که خویشاوندی به مهمانی آمده است حرمت خانه را نگه دارد. همین که دست به التماس بزنید در واقع به #اقتدار و مرجعیت خود آسیب زده اید. نباید نوجوان احساس کند داشتن رفتار درست، امتیاز دادن و لطفی است در حق دیگران.

۷- تنبیه: #تنبیه همواره موجب رنجش و آزردگی در نوجوان می شود. هیچکس بر پایه تلخکامی و آزردگی، رفتار شایسته و دلخواه در پیش نمی گیرد. وقتی تنبیه صورت می گیرد #مسئولیت #رفتار از دوش نوجوان برداشته می شود و بر دوش تنبیه کننده می افتد حال آنکه مسئولیت رفتار نوجوان بر گردن خودش است نه بزرگترها یا والدینش.

دکتر مهدی قاسمی

نویسنده: دکتر مهدی قاسمی

روانپزشک و رواندرمانگر

مشاهده سایر مطالب دکتر مهدی قاسمی
نظرات کاربران
دکتر مهدی قاسمی

دکتر مهدی قاسمی

دکتر مهدی قاسمی روانپزشک و رواندرمانگر تحلیلی