حسادت فرزندان چگونه برخورد کنیم؟
ــ چرا او همیشه به هرچه میخواهد، میرسد ولی من نه؟
ــ چرا او همیشه سهم بیشتری دارد؟
ــ عادلانه نیست!
کودکان حسادت میکنند.
حسادت ریشه در ادراک فقدان چیزی دارد. کودکان حسود ممکن است احساس فقدان محبت کنند، نظیر زمانی که باور میکنند والد یا پدربزرگ یا مادربزرگی به فرزند دیگر بیش از آنها توجه میکنند. ممکن است از عدم اعتماد به نفس ناشی شود، مانند زمانی که کودکی به مهارت کودکی دیگر حسادت ورزد. یا ممکن است از عدم کنترل بر خویشتن نشئت بگیرد (یا از این حس که همه چیز غیرمنصفانه است) مانند زمانی که اتفاقاتی رخ میدهد که آنها کاری از دستشان برنمیآید (نظیر طلاق و چنین کودکانی به کودکانی که والدینشان در کنار هم هستند حسادت میورزند).
حسادتهای فرد گذرا هستند؛ اما اگر حسادت پابرجا بود، باید مورد کمبود در کودک را تشخیص دهید.
وقتی کودک حسادت می کند با او همدلی کنید و کمبود نهفته او را بررسی کنید. برای آنکه به او احساسی بهتر ببخشید، عجله نکنید چون ممکن است هرگز نفهمید چه چیزی واقعا او را آزار میدهد
«ظاهرا از اینکه مادربزرگ به برادر کوچکت بیشتر توجه نشان میدهد، ناراحت شدهای. آیا میدانی که مادربزرگ تو را هم به اندازه او دوست میدارد؟»
به فرزند خود تطبیق با شرایط را بیاموزید:
«درک میکنم که درحال حاضر احساس میکنی کسی دوستت ندارد (یا با عرضه نیستی یا زندگی عادلانه نیست). اما آیا میتوانی یک دقیقه به اوقاتی بیندیشی که همه دوستت داشتهاند؟
اگر فرزندتان حسادت می کند به او نگویید:«حسادت گناه است.»
در این صورت او درمییابد که شما در رابطه با کنار آمدن با احساسات دشوار نمیتوانید به او کمکی بکنید.
«زندگی همین است. چه کسی گفته که باید منصف باشد؟»
آموزش پیش از همدلی سبب بسته شدن ارتباط شما و فرزندتان میگردد و تنها نتیجهای که عاید میگردد #یأس بیشتر اوست.
«مبالغه میکنی. میدانی که مادربزرگ تو را به اندازه برادرت دوست دارد.»
بهتر است مواردی که فرزندتان به آنها حسادت میورزد را به چالش بطلبید: «بله حق داری. این هفته مادربزرگ با برادرت وقت بیشتری را گذراند، چون باید از او مراقبت میکرد و برادرت به توجه بیشتر او نیاز داشت. ولی هر وقت که ما هستیم و از برادرت مراقبت میکنیم، مادربزرگ وقت بیشتری را در کنار تو میگذراند.»