روزهای زندگی
فرزندان پر توقع و " غول چراغ جادو "
فشار زندگی روز به روز سنگین تر می شود ، اقلامی که فکر می کردیم باید در خدمت رفاه و شادی زندگی باشند ، در نظر فرزندان آن چنان جزء زندگی روزمره شده که نمی توان به آنها گفت ؛ داشتن انواع و اقسام اسباب بازی گران قیمت ، تبلت و موبایل و دستگاه ها ی بازی های رایانه ای ، ضروری نیست .
گر چه با خریدن این وسایل ، قصه ختم نمی شود ؛ مدل های بالاتر ، جدید تر و گرانقیمت تر هر روز از راه می رسند ......
و ستیز دائم شروع می شود ؛ در خود کودکان و تمایلات شان به آن چه از دیگران می بینند و خود ندارند ، بین والدین با کودکان شان که هر چیزی می بینند ، می خواهند ، والدینی که حتی اگر تسلیم شوند ، وسع مالی ندارند .
همان هایی که زیر فشار خریدهایی هستند که اصلا نمی دانند چقدر ضروری ست ؟ آیا مفید ست ؟ یا لااقل مضر نیست ؟
جان کندن برای تامین هزینه های گزافِ وسایلی که با سرعتِ سرسام آوری قدیمی می شوند و هنوز استفاده نشده و قیمتش تسویه نگشته باید جایگزین شوند ، اسباب بازی هایی که نه فقط بنیه ی مالی خانواده ، که بازی و رابطه را هم می بلعند.....
نان آورانی که برای تامین این همه چندین برابر باید کار کنند و وقتی برای خود و همسر و فرزند ندارد و گاه احساس می کنند کسی شرایط شان را درک نمی کند و درماندگی و خصومت جای همدلی و رضایت را می گیرد .
حاصل ، نان آوران خسته و تنها ، کودکان بیش خواه و ناراضی و کوهی از وسایل ست که فراهم کردن شان حتی از " غول چراغ جادو " هم بر نمیاید .......
ضرورت دارد بدانیم و بخواهیم این رویه را تغییر دهیم ؛ نه کودکان ما صاحب " چراغ جادو " هستند و نه ما " غول چراغ جادو " ، بلکه در دنیایی با قوانینی سخت زندگی می کنیم که باید قواعدش را بدانیم .
در این مورد بیشتر خواهم نوشت ....
دکتر شکوفه موسوی
فوق تخصص روانپزشکی کودک _ نوجوان